Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Chrsitiaan Huygens school

Werkwijze op school


Werkwijze op school

Wij werken volgens het instructiecircuit. De leerkracht richt zich op kleinere groepen om zo betere kwaliteit te kunnen leveren. Per vak is hiervoor uiteraard een andere groepsindeling en die indeling verandert met de ontwikkeling van de kinderen. Door het werken in het instructiecircuit bedienen we iedere leerling op maat. Per klas worden er drie leerjaren aangeboden in deze vorm. Zo kun je in groep 4 werken op het niveau van groep 4, 5 en 6. Jij bent bijzonder! komt extra tot leven in de school door deze aanpak.Om alle leerlingen de ondersteuning te geven die ze nodig hebben, maken we gebruik van de methode Zien. Zien helpt bij het bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De Kanjertraining staat centraal bij ons. Juist doordat we een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand. Onze school is voorstander van deze manier van werken en volgt met regelmaat teamscholing en heeft het meest recente cursusmateriaal in de groepen ter beschikking. 

 

De kinderen hebben minder herhaling nodig en dat geeft ons ruimte om ze op ander gebied extra uit te dagen. In alle groepen krijgen de leerlingen Engelse les, Spaanse les en bridge les. De leerlingen van groep 8 krijgen iedere donderdagmorgen les op het Ichthus College. Er zijn ook leerlingen die de stof van de basisschool hebben doorlopen, maar nog te jong zijn voor de middelbare school. Daarvoor hebben wij lesmateriaal ontwikkeld dat we 8+ en 8++ noemen.  

 

De persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Daarom is er iedere week de mogelijkheid om met leerkrachten te spreken. We vinden het vervelend als ouders/verzorgers hun vragen/problemen zouden laten liggen tot een portfoliogesprek. 

 

Christiaan Huygens Dronten heeft een verbindende rol. Wij verzorgen via de Codenz Academie een ondersteuningsarrangement voor andere basisscholen. We bieden verder maatwerk in de vorm van trainingen en workshops en begeleiding aan scholen in heel Nederland die werken met Plusgroepen of zich richten op voltijds onderwijs voor leerlingen met een hoog ontwikkelingspotentieel. 

 

Onze school heeft een regiofunctie. Bij ons op school zitten ook leerlingen uit onder andere Lelystad, Kampen, Zwolle, IJsselmuiden en de Noordoostpolder. Om deze vorm van onderwijs te kunnen bekostigen, worden we ondersteund door de Stichting Vrienden van Christiaan Huygens Onderwijs Flevoland. De Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas is onderdeel van stichting Codenz. Bij deze protestants christelijke onderwijs stichting zijn 9 scholen aangesloten in de gemeenten Dronten en Zeewolde. De uitgangspunten van Codenz zijn: betrokkenheid, bezieling, uitdaging, verbondenheid en vertrouwen. 

 

Lees meer over onze 10 bouwstenen    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online